Sprancenele au un loc important in definirea simetriei fetei noastre.Culoarea,forma,lungimea toate tind catre o imagine ideala data de moda,trend.

Dar ce e forma ideala?mai groase?mai subtiri?Moda vine si trece,ne influenteaza fara sa vrem si ajungem sa ne modelam si sprancenele tinand cont de ea.

 Ieri am fost la o sedinta foto unde am avut un model cu spancene tatuate (nu ma intelegeti gresit ,nu am nimic ca aceasta sa-si tatueze sprancenele,dar o consider  ultima alternativa ).Am vazut multe sprancene tatuate in ultimul timp si toate au in comun cateva caracteristici:

  • sunt extrem de arcuite
  • o culoare stridenta
  • aceeasi forma

De-a lungul timpului sprancenele au avut diverse forme:arcuite,ascutite, lungi,groase,subtiri…daca am ajunge ca la fiecare schimbare de trend sa ne pensam corespunzator,o sa ramanem fara nici un fir si asta pentru ca nu cred in tratamente miraculoase(uleiul de ricin sau alte produse magice).Acum cativa ani ma uitam la mama si o compatimeam ca are o forma foarte subtire si ma gandeam care ar fi cauza?!Am gasit raspunsul:moda bat-o vina!In acest articol nu o sa va spunem ce trenduri sunt la moda in materie de sprancene ci cum trebuie sa va pensati ca sa va avantajeze.

Pentru inceput ,trebuie sa stiti ce forma de fata aveti ,ca apoi sa stabilim spre ce forma tindem sa ajungem.

  • pentru o fata, lunga mergi pe o spranceana cat mai dreapta pentru ca o arcuire exagerata evidentiaza si mai mult lungimea.
  • pentru o forma rotunda trebuie sprancene puternice,mai groase ,cat mai arcuite cu un unghi mai ascutit si cat se poate de lungi.
  • fata in forma de inima,mergi pe o forma cat se poate de naturala ,arcuite pe o forma rotunda.
  • pentru un maxilar proeminent, evidentiaza sprancenele pentru a devia atentia de la maxilare si fereste-te de arcul acela ascutit ,deci mergi pe forme rotunjite.

A doua cerinta a mea este sa aflam cum sunt pozitionati ochii.Pentru asta trebuie sa masuram distanta dintre ochi care trebuie sa fie egala cu dimensiunea unui ochi.Deci avem trei variante :

1.Distanta egala-normala(nu e nici o cerinta in plus)

2.Distanta mica-ochi apropiati(trebuie usor indepartate )

3.Distanta mare-ochi departati(apropie usor cu cativa mm)

A treia cerinta este sa iti cunosti structura firului de par care poate fi de mai multe feluri ,dar sa-l prezentam pe cel mai dificil:

  • rar si subtire –  este cel mai greu de format avand in vedere ca un fir smuls face un spatiu cat trei.In acest caz opteza sa elimini cat mai cat mai putine fire!!!
  •  firul foarte lung  – necesita inainte de toate un tuns!

Mai departe sa o lasam pe Angelina sa ne spuna cum trebuie sa ne pensam pentru ca nu vreau sa va plictisesc cu acea schema pe care o stim toate si un link catre pozele fetelor carora le-am stilizat sprancenele.

CU DRAG ,ADRIANA SI CLAUDIA!

Reclame